Щангистът на „Титан” Христо Христов дебютира на европейско първенство за мъже. В Батуми днес предобяд той завърши на второ място в категория до 109 кг в група „Б” с двубой от 380 кг.

В изхвърлянето Христо се справи със 168, 172,5 и 176 кг, като в третия опит усети болки в рамото.

В изтласкването 17-годишният варненски тежкоатлет постигна 198 и 204 кг, но тъй като болките се усилиха, се отказал от третия опит.

„Знаехме, че това не е неговото състезание, тъй като имаше и контузия в глезена. Смятахме само да отиде и да се претегли, но когато разбрал, че австриецът с български паспорт Дейвид Фишер ще вдига, се е амбицирал да участва. Ицо завърши втори в група „Б”, а Фишер - трети.”, заяви за „Петел” бащата на Христо – Димитър Димитров.

Последният изрази разочарование, че синът му не е имал време за адаптация и почивка преди състезанието.

„В Батуми Ицо е пристигнал снощи в 20,15 часа местно време, след като летя от Варна до Истанбул и от там за Грузия. Когато пристигнал, е тежал 109,400 кг. Влязъл е в сауна, не се е хранил и не е пил вода, за да свали близо килограм и на кантара в 5,30 часа сутринта е заковал 108,600 кг. В 8,30 часа е излязъл на подиума да вдига гладен и жаден.”, допълни Димитров, който е бив щангист.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html