Звездата на Франция Килиан Мбапе обяви бойкот и няма да вземе участие в утрешната фотосесия на тима, организирана от местната футболна федерация, откъдето дори са изпратили писмо до “Франс Прес”, в което изразяват съжалението си за това.

Според информациите във френските медии причината за бойкота на нападателя на Пари Сен Жермен е спорът между него и федерацията около имиджовите права. Мбапе иска футболистите да имат думата за подбора на брандове, които да бъдат свързвани с имената им, а също така претендира, че някои от френските национали са по-рекламирани в сравнение с останалите в състава на “петлите”. През лятото е имало няколко срещи между антуража на играча и ръководните фактори на местния футбол, но явно не се е стигнало до съгласие по този въпрос.

As pointed out by @RBairner - this is not a “greedy” Kylian Mbappé story - all of the money he has earned from France sponsorships has so far been donated to charity. Mbappé’s frustration is representing betting companies and fast food brands which he feels uncomfortable doing.

— Get French Football News (@GFFN) September 19, 2022

Журналистът Робен Берне пък твърди, че раздорът не е заради пари, тъй като Мбапе винаги дарявал премиите си от националния тим за благотворителност. Вместо това голмайсторът не искал да бъде свързван с компании за спортни залози или такива за бърза храна. Смята се, че в утрешната фотосесия ще бъдат позиционирани спонсори на световния шампион като Uber Eats, KFC и Coca-Cola.

Това не е първият случай, в който нападателят негодува срещу федерацията, след като в миналото е заявявал открито, че не е получил достатъчно подкрепа срещу критиките, последвали отпадането на тима от Евро 2020.

Снимки: Gettyimages