Халфът на Рома Жоржиньо Вайналдум за първи път направи изявление след контузията, която получи в самото начало на сезона. Нидерландският национал изигра само един мач за “джалоросите”, преди да получи фрактура на тибията по време на тренировка. Травмата го извади от игра за около 5 месеца и той със сигурност пропуска Мондиал 2022. 

“Не отговарях на никого след контузията ми, защото бях много разстроен и тъжен заради случилото се. Искам да се извиня. Вече съм по-добре, приемам ситуацията такава, каквато е, и давам 100% от себе си, за да се възстановя колкото се може по-бързо”, заяви Вайналдум във видео, публикувано в социалните мрежи. 

A quick update from me. The last weeks I was very emotional and sad, but I’ve learnt to accept the situation how it is and my recovery is going well. Thanks to everyone for all messages and support. It gives me power to come back as quick as possible. Hopefully see you soon. 💛❤️ pic.twitter.com/0v8z8VPUtB

— Gini Wijnaldum (@GWijnaldum) September 20, 2022

“Искам да благодаря на всички фенове на Рома за подкрепата, тя ми дава сила да се върна по-скоро на терена. Знам, че и за вас не е лесно, защото току-що се бях присъединил към клуба и имахте големи надежди, но все още има време”, добави 31-годишният халф.