В Ливърпул се опитват да вкарат новото попълнение Артур Мело в оптимално състояние по време на паузата за националните отбори. За тази цел вчера халфът, който бе привлечен под наем от Ювентус в последния ден на летния трансферен прозорец, е започнал като титуляр за отбора на мърсисайдци до 21 години в двубой срещу Рочдейл от турнира Папа Джоунс Трофи. Артур е останал на терена 63 минути, след което е бил заменен от Джей Спиъринг.

Според информациите в Англия Артур тренира двуразово и прекарва доста време във фитнеса, за да може да влезе в нужната Форма.

Откакто бе привлечен на „Анфийлд“, той записа само 13 минути с екипа на Ливърпул, след като се появи като резерва в злополучния мач с Наполи. През миналата седмица се появиха информации, че Юрген Клоп е толкова недоволен от работата на бразилеца, че е готов да го върне в Ювентус още през януари, ако клубът успее да привлече друг халф през зимата. Това обаче едва ли ще се случи и явно в Ливърпул следват план, според който Артур постепенно трябва да подобри физическото си състояние и да натрупа игрови опит с втория отбор, след което ще започне да получава и повече шансове за изява с титулярния състав.

Иначе в договор между Ливърпул и Ювентус има включена опция за закупуването на Артур за 37,5 милиона евро.

Бразилецът не може да помогне да Ливърпул да спечели този мач, тъй като Рочдейл победи с 1:0 с гол на Тавон Кемпбъл.

Снимки: Gettyimages