Наложилият се като основен защитник на Барселона Роналд Араухо вероятно ще бъде опериран и може да пропусне следващите близо два месеца заради мускулната травма, която получи преди дни в мач на националния тим на Уругвай. Така той рискува да не играе и на Мондиала, който започва след по-малко от два месеца.

Днес се очаква крайното решение на играча и лекуващите го лекари, но според “Спорт” хирургическата интервенция изглежда много вероятна.

Араухо взе участие във всичките шест мача на каталунците в Ла Лига от началото на сезона.

Единственото хубаво за клуба е, че той може да разчита на финансова компенсация от ФИФА заради травмата. Според правилата всеки клуб, чийто футболист е получил травма в среща на националния си отбор и няма да бъде на разположение за поне 28 дни, трябва да бъде компенсиран. Сумата за това се изчислява в зависимост заплатата на дадения състезател.

Отделно сериозни са проблемите и на Жул Кунде, за когото се очаква да не играе около месец. За нещастие на треньора Чави Ернандес, Барса “влиза” в тежка серия от два мача с Интер и дерби с Реал Мадрид в следващите 20 дни.

Снимки: Imago