Испания и Португалия играят при 0:0 в решителен последен мач от груповата фаза на Лигата на нациите. Двата тима трябва да определят в пряк сблъсък последния участник във финалната четворка на турнира, след като там вече място си осигуриха Италия, Нидерландия и Хърватия. Двубоят е на стадиона в Брага, а “мореплавателите” имат преднина от две точки, което значи, че за тях и равенството ще е достатъчно. От своя страна играчите на Луис Енрике трябва да търсят задължителна победа.

Наставникът на домакините Фернандо Сантош залага на схема с четирима в отбрана, а атаката на тима е водена от Кристиано Роналдо, Диого Жота и Бернардо Силва, които ще бъдат подпомагани от Бруно Фернандеш от по-задни позиции. 

#Portugal XI

Diogo Costa, João Cancelo, Rúben Dias, Danilo, Nuno Mendes, William, Rúben Neves, Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Diogo Jota, Ronaldo

— PortugueseSoccer.com ⚽️ (@PsoccerCOM) September 27, 2022

Луис Енрике противопоставя същата схема на игра, но прави и редица промени в титулярния си състав след провала срещу Швейцария. Той ще разчита на нападателна тройка в лицето на Пабло Сарабия, Феран Торес и Алваро Мората, а зад тях ще действат Коке, Родри и Карлос Солер.

🚨 OFICIAL | ¡¡YA TENEMOS EL ONCE PARA
𝐋𝐀 𝐅𝐈𝐍𝐀𝐋 DE HOY!!

👥 Esta es la alineación de @LUISENRIQUE21 para el partidazo de esta noche ante @selecaoportugal.

💪🏼 ¡¡Necesitamos GANAR para estar en la #FinalFour!!#VamosEspaña | #NationsLeague pic.twitter.com/Lb7up4ytIo

— Selección Española de Fútbol (@SEFutbol) September 27, 2022

Снимки: Imago