Локомотив (София) приема шампиона Лудогорец в среща от 12-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на стадион „Локомотив“ в столичния квартал Надежда започва в 13:45ч., а главен съдия на мача е Георги Гинчев. Това е и единствената среща от елита ни в съботния ден.

Един срещу друг излизат 8-ият и 1-вият във временното класиране на шампионата. Локомотив е с актив от 18 точки в 11 срещи, а разградчани събраха 23 точки в 9-те си мача от началото на кампанията. Шампионите изостават с изиграните срещи заради участието на тима в европейските клубни турнири и отлагането на два от мачовете им.

Домакините показват, че са във форма и влизат в срещата след два поредни успеха. Възпитаниците на наставника Станислав Генчев победиха Левски с 3:2, както и Пирин в Благоевград с 1:0. Лудогорец пък прекъсна дългата си победна серия с равенството 1:1 срещу Арда в изминалия кръг. 

"Няма никакво съмнение, че Лудогорец е фаворит в мача. Но от това ние само можем да спечелим. Момчетата са в отлично настроение и очакват възможността да премерят сили с шампиона“, сподели мнението си Станислав Генчев за днешния сблъсък. 

Със сигурност Димо Бакалов ще пропусне двубоя за състава на Локомотив. Той е с разтежение, а Мики Орачев е трайно контузен и ще се възстановява поне 6-7 месеца след претърпяна операция на коляното. 

Защитникът на Лудогорец Жан Карничник пък получи тежка контузия в края на мача на националния си отбор Словения срещу Норвегия, спечелен с 2:1.