Манчестър Сити приема Манчестър Юнайтед на "Етихад Стейдиъм" в 188-ото издание на дербито между синята и червената част на града. Шампионите имат нужда о победата, за да се доближат отново на точка зад лидера Арсенал, който вчера победи Тотнъм в другото голямо дерби от деветия кръг на ПреМиър лийг. Успех на "червените дяволи" пък ще ги доближи само на две точки зад Сити и Тотнъм.

Джосеп Гуардиола е направил три промени в състава на Манчестър Сити в сравнение с последния шампионатен мач. Родри отпада от групата заради контузия, като на негово място започва Илкай Гюндоган. Нейтън Аке стартира в двойка с Мануел Аканжи в центъра на защитата, а Рубен Диаш остава на скамейката за началото. Кайл Уокър пък заменя контузения Джон Стоунс.

Home 🏡#ManCity pic.twitter.com/lyWxPwBi8r

— Manchester City (@ManCity) October 2, 2022

Ерик тен Хаг залага на същия състав, който преди близо месец победи с 3:1 лидера Арсенал, което бе и последната шампионатна среща на "червените дяволи". Това означава, че Кристиано Роналдо и Каземиро остават на пейката за началото. Рашфорд се възстанови от своята контузия, заради която пропусна двата мача в Лига Европа, както и срещите на националния отбор на Англия, и отново стартира на върха на атаката. Хари Магуайър е извън групата заради травма.. Новото попълнение Антони е титуляр отдясно на нападението.

Keeping it local 📍#MUFC || #MCIMUN

— Manchester United (@ManUtd) October 2, 2022

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Аканжи, Аке, Кансело, Гюндоган, Де Бройне, Бернардо, Фоудън, Холанд, Грийлиш

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Далот, Мартинес, Варан, Маласия, Мактоминей, Ериксен, Антони, Фернандеш, Санчо, Рашфорд

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК!