Късно снощи Барселона се размина на косъм от отпадане от Шампионската лига, след като завърши 3:3 в домакинството си с Интер, а една от ключовите теми бе представянето на Жерарж Пике. Бранителят получи един от малкото си шансове да започне като титуляр от началото на сезона, след като още през лятото имаше много спекулации, че от ръководството на каталунците се опитват да се освободят от него и огромната му заплата. 

Централният защитник отказа да напусне и бе катеогирчен, че иска да се бори за мястото си в състава, но представяния като това срещу “нерадзурите” едва ли ще подпомогнат тази му позиция. Пике бе главен виновник за първото попадение на Интер, а малко след това се отличи с нова грешка, която бе на косъм да доведе до втори гол във вратата на Тер Стеген, но Дензъл Дъмфрис не се възползва от ситуацията. 

Именно поради тази причина на днешните страници в испанската преса отново е повдигната темата за бъдещето на ветерана, особено след коментарите от страна на Жоан Лапорта и Матеу Алемани, които само преди дни отново нападнаха част от ветераните в тима, които са отказали техни предложения за допълнително намаляване на заплатите, след като вече приеха такова на няколко пъти. Пике най-вероятно ще остане в тима до края на сезона, но натискът върху него да напусне през следващото лято, година преди изтичането на договора му вероятно ще се увеличи още повече.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, на живо, само в ефира на MAX Sport 4.

Снимки: Gettyimages