Най-скъпата покупка в историята на Атлетико Мадрид Жоао Феликс беше видимо ядосан на решение на наставника си Диего Симеоне по време на снощното нулево реми с Брюж в Шампионската лига.

Младият португалец остана резерва в четвърти пореден мач на тима, но все пак през втората част отиде да загрява край тъчлинията с надеждата да се появи в игра. Когато обаче Феликс видя, че Чоло използва последната си смяна, за да пусне на терена Аксел Витсел, той се отправи към пейката и сърдито захвърли тренировъчния си потник. След двубоя дори младият играч хареса туит на фен на тима, гласящ: “Атлетико трябва да победят, а при последната смяна нападател излиза, за да влезе защитник”. Той направи същото и с публикация, според която е бил уважаван в Бенфика, но не и в мадридския клуб. Впоследствие той заличи тези свои действия в социалната мрежа.

Joao felix fuming yesterday 😹. Your a young amazing talent and you sign for simeone's terrorist team for 7 seasons? You really think you can develope there? Come on bro. #UCL #joaofelix.leave the club and save your career time not gonna stay for anyone @joaofelix70 pic.twitter.com/KoPZmoPOKW

— Vignesh (@ViniciusJrERA) October 13, 2022

След мача Симеоне заяви, че не е видял гневната реакция на Феликс на пейката и затова няма какво да коментира по темата. Съотборникът на нападателя - Хосе Хименес, пък го защити, заявявайки: “В моя тим желая да има непокорни играчи, които искат да играят, и когато дойде техният ред, те да излязат разгневени с мисълта да се раздадат докрай. Нека знае, че е важен за нас и че се нуждаем от него и гнева му”. Според El Larguero обаче негодуванието на младока в социалните мрежи не се харесало на голяма част от останалите играчи на тима, които видели в това липса на уважение към Атлетико. Убежденията им са подкрепени и от факта, че единствено португалският национал не отиде да аплодира феновете след края на снощния мач.

🚨| In the Atlético Madrid locker room they didn’t like João Félix’s gestures off the pitch.

The Tweet he liked was interpreted as if he was not respected at Atleti, which is not understood by many of his colleagues.

[🥇: @PedroFullanaSER, @ellarguero]

— Atletico Universe (@atletiuniverse) October 12, 2022

Очаквано, веднага се появиха слухове за евентуално напускане на талантливия футболист. Според El Partidazo de COPE Феликс иска да си тръгне още през януари, защото усеща, че ще продължи да седи на пейката и през следващия сезон.

🚨| More: The player senses that Simeone is going to continue at the club next season and sees his situation as unsustainable.

[🥇: @partidazocope]

— Atletico Universe (@atletiuniverse) October 12, 2022

Снимки: Gettyimages