Барселона допусна два сериозни провала в Шампионската лига в последните два двубоя, когато загуби в гостуването си на Интер с минималното 1:0, а вчера двата тима завършиха наравно 3:3 на “Камп Ноу”. Освен провал в представянето на тима във футболно отношение, тези резултати могат да се отразят и доста негативно в така или иначе не особено блестящото финансово състояние на клуба.

През миналата седмица на асамблеята на клубните привърженици бе представен новия бюджет на каталунците, които достига впечатляващите 1,25 милиарда. В него обаче са включени разчети на постъпленията спрямо класирането на клуба до четвъртфиналите на Шампионската лига, което към този момент е поставено под сериозна въпросителна. Сега обаче се оказва, че тези разчети на ръководството може не бъдат изпълнени. Само пропускането на класирането в следващата фаза на турнира ще струва на тима евентуално почти 22 милиона евро, а отделно от това има заложени и евентуални приходи от следващи фази на турнира, които също са под сериозна въпросителна, както и евентуалните телевизионни права и домакински приходи.

Освен това шефовете на “Камп Ноу” осъществиха няколко сделки с продажба на бъдещи телевизионни приходи, както и различни части от фирмите на клуба занимаващи се с търговията с клубни артикули и други такива, чрез които бе финансирана впечатляващата, но и доста скъпа селекция от над 153 милиона евро.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, на живо, само в ефира на MAX Sport 4.

Снимки: Gettyimages