От Милан ще се срещнат с френския адвокат, който представлява Рафаел Леао, за да представят своята оферта за удължаване на договора на играча, който в момента е до 2024-та, пише “Гадзета дело спорт”.

Според изданието въпросната среща ще се проведе във вторник или сряда. Предложението е за петгодишен договор със заплата от 5 млн. евро на сезон. Това е с 2 млн. евро по-малко от 7-те млн., които Леао иска като годишно възнаграждение. Въпреки това “росонерите” ще използват друг коз, а именно намерението да помогнат на своята звезда с изплащането на компенсацията за неправомерното разтрогване на договора му със Спортинг (Лисабон). Цялата сума на компенсацията е 19,5 млн. евро, но според спортния съд в Лозана тя трябва да бъде поделена между португалския национал и бившия му клуб Лил. Така футболистът е длъжен да плати 9-10 млн. евро на родния си отбор.

🚨 Milan are confident about extending Leao’s contract and also rely on his firm will to stay at the club

[@Gazzetta_it]

— CHAMPIONS OF ITALY 🏆 (@MilanEye) October 13, 2022

Ръководството на италианския шампион е убедено, че Леао ще подпише нов договор с клуба, разчитайки на желанието му да продължи да носи екипа на тима.

Milan will offer to support the player in paying the amount he owes, which is about half of the total.

— Milan Posts 🏆🇮🇹 (@MilanPosts) October 13, 2022

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, на живо, в ефира на MAX Sport 3.

Снимки: Gettyimages