Срещата между Бетис и Рома от 4-тия кръг в група "С" на Лига Европа не излъчи победител. Двубоят на "Бенито Вийямарин" приключи при резултат 1:1. Така севилци още тази вечер си гарантираха класиране напред в турнира, докато "вълците" изтръгнаха ценна точка и ще водят люта битка с Лудогорец за второто място. Серхио Каналес откри за домакините в 34-тата минута, а Андреа Белоти изравни в 56-ата минута.

Първото полувреме Бетис стоеше по-добре. Още в 4-ата минута домакините създадоха първата си по-сериозна опасност, но изстрел на Родри бе спасен с вещина от Руи Патрисио.

В 34-ата минута испанците материализираха превъзходството си и откриха резултата. Серхио Каналес стреля от границата на наказателното поле и след рикошет топката се озова във вратата за 1:0.

Рома обаче бързо се окопити и в края на полувремето можеше да изравни, но попадение на Андреа Белоти не бе зачетено заради засада.

В 56-ата минута гостите за втори път поразиха вратата на Клаудио Браво и отново чрез Белоти. Първоначално и този гол не бе зачетен от съдията, който видя засада, но след разглеждане с ВАР се оказа, че всичко е според правилата и резултътат стана 1:1.

До края обаче никой от двата тима не намери пътя към победата и срещата завърши при равенство. То бе добре дошло за Бетис, който остава начело в групата с 10 точки и вече си подпечата билета за елиминациите. Рома пък е на 3-тото място с 4 спечелени точки.