Кристофър Нкунку имаше малшанса да получи контузия броени дни преди старта на Мондиал 2022. Той пострада по време на тренировка, след като влезе в единоборство за топката с Едуардо Камавинга, и ще пропусне първенството в Катар. Въпреки огромното разочарование, Нкунку не таи лоши чувства към своя съотборник. 

“След медицинските прегледи се наложи да напусна лагера на националния отбор и няма да мога да взема участие на Световното първенство. Сега трябва да работя с единствената цел да се върна по-силен. Изказвам подкрепата си към моя съотборник Едуардо Камавинга, който бива нападан незаслужено. Едно световно първенство трябва да обединява хората, а не да ги разделя. Благодаря на всички играчи и хората от щаба на националния отбор за подкрепата. Ще съм най-големият ви фен. Накарайте ни да се гордеем”, написа Нкунку в профила си в Туитър. 

Благородната постъпка на нападателя на РБ Лайпциг идва като отговор на многото обвинения спрямо Камавинга. В последните два дни халфът непрестанно е обиждан в социалните мрежи, включително на расистка основа. 

След отпадането на Нкунку от състава на “петлите”, селекционерът Дидие Дешан повика вместо него Рандал Коло Муани от Айнтрахт (Франкфурт).