Въпреки че Александър-Арнолд попадна в окончателната листа на Гарет Саутгейт за Катар 2022, все още не е ясно дали ще получи възможност да се изяви на предстоящия Мондиал. Футболистът на Ливърпул, ако иска да се наложи в състава на “трите лъва” в престоящия форум, трябва да се пребори с тежката конкуренция в лицето на Кириън Трипиър и Кайл Уокър.

“Мърсисайдци” определено не са в най-добрата си форма и редица груби грешки в отбрана им отредиха преди паузата за Световното първенство незавидното шесто място в Премиер лийг - на цели 7 точки зад топ 4. Заради това звездата на английския гранд получи не малко критики, с които обаче той не е напълно съгласен.

“Бих казал, че трябва да направя подобрения във всяка част от моята игра. Имаше случаи, в които можех да се защитавам и по-добре. Но в същото време не забравям и, че имаше случаи, когато играех на позицията си наистина добре”, споели Арнолд в интервю пред британската телевизия ИТВ.

“Мисля, че прекалено много хора обичат да крещят за грешките, които правя, вместо да говорят, когато съм се защитавал добре”, каза още Арнолд.