Капитанът на Хърватия Деян Ловрен обсъди голямата конкуренция в защитата на тима, както и отсъствието на бившия му съотборник в Ливърпул Мохамед Салах от Мондиал 2022.

“За мен е голяма чест да игря на третото ми Световно първенство. Ако някой ми го беше казал като дете, нямаше да му повярвам. Първият ми мач с Хърватия беше през 2009-а именно срещу Катар, така че е нещо специално да бъда на този турнир. Конкуренцията в защита? Треньорът е в перфектна позиция. Разполага с петима централни бранители от голяма класа и всеки от тях може да играе като титуляр. Борим се за това, давайки най-доброто от себе си, и накрая наставникът ще реши кой ще играе. Никога не сме разполагали с подобно качество, така че можем да бъдем доволни.

🗣 "Is Salah jealous that you're here and he isn't here?"

Dejan 🗣 "100% I would also be jealous."

Former Liverpool player Dejan Lovren reveals Mo Salah has admitted he is jealous that he's at the World Cup pic.twitter.com/OwtKrbmHBE

— Football Daily (@footballdaily) November 20, 2022

Не съм питал Салах как се побеждава Мароко. Той трябваше да бъде тук, заслужава го. Беше толкова близо но, за съжаление, Садио Мане беше по-добър… Дали Салах ми завижда, че аз съм тук, а той - не? 100% завижда, и аз бих бил. Той ми каза, че ще ме подкрепя на, но съжалявам, че не е тук. Каза ми, че би дошъл с хърватското знаме… Дали това ще е последният ми голям турнир в националния отбор, щом не съм първи избор? Ще продължа, въпреки че пресата се съмнява в мен. Току-що ми казахте, че не съм първи избор, значи знаете всичко. Няма значение колко ме отписват, това само увеличава желанието ми за игра”, коментира Ловрен на днешната си пресконференция.

Снимки: Gettyimages