Отборът на Англия, който е финалист от Евро 2020, започва участието си на Мондиал 2022 с двубой срещу Иран. Срещата е от група „В“, в която са още отборите на САЩ и Уелс, които тази вечер излизат един срещу друг.

Както се и очакваше, селекционерът на „трите лъва“ Гарет Саутгейт залага на схема 4-3-3, в която в центъра на защитата започват капитанът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър, който има само един мач като титуляр в Премиър лийг от септември, и Джон Стоунс. Киърън Трипиър стартира отдясно на отбраната в отсъствието на Кайл Уокър. Люк Шоу е ляв бек. Големият талант на Борусия (Дортмунд) Джуд Белингам, за когото това ще е първи мач на Световно първенство, започва в халфовата линия заедно с Деклан Райс и Мейсън Маунт. Тройката в атака е съставена от Букайо Сака, Хари Кейн и Рахийм Стърлинг.

The #ThreeLions are in the building! pic.twitter.com/VTkt6HwPYR

— England (@England) November 21, 2022

Карлуш Кейрош, който води Иран на трето поредно световно първенство, не може да използва Сердар Азмун като титуляр. Нападателят на Байер (Леверкузен) лекуваше контузия от началото на октомври и днес е на пейката за началото. В атака започват другите две най-големи звезди на "персите" - Алиреза Джаханбахш и Мехди Тареми. 

Англия: Пикфорд; Трипиър, Магуайър, Стоунс, Шоу; Райс, Белингам, Маунт; Сака, Кейн, Стърлинг

Иран: Бейранвад, Пуралиганджи, Чешми, Хосейни, Мохарами, Нуролахи, Карими, Хаджсафи, Мохамади, Джаханбахш, Тареми