Сенегал и Нидерландия се изправят един срещу друг в първи мач от група А на Световното първенство в Катар. С другия мач в групата бе открит Мондиала и в него Еквадор победи домакина Катар с 2:0.

Сенегал се надява да продължи перфектната си серия на старта на световно първенство. Тимът спечели предишните си два мача, с които започна участието си - през 2002 г. шокира световния шампион Франция и го победи с 1:0, а през 2018 г. спечели с 2:1 срещу Полша. Африканците стигнаха до четвъртфиналите преди 20 години, но не успяха да преодолят груповата фаза на предишния Мондиал.

Сенегал има талантлив състав, но ще бъде без голямата си звезда Садио Мане. Нападателят на Байерн (Мюнхен) е лидер и капитан на отбора и бе в основата на спечелването на първа Купа на африканските нации.

Нидерландия се завръща на голямата сцена, след като пропусна Световното в Русия. Луис ван Гаал е начело на тима за трети път и откакто той се завърна "лалетата" са в серия от 15 мача без загуба. Наставникът не може да разчита на Мемфис Депай, който не е напълно възстановен. Той ще бъде заменен от Винсент Янсен, който ще бъде подпомаган от Бергвайн и Кагпо. 

OUR #SENNED 𝐗𝐈! 🦁

Let's make it a special debut, Andries Noppert! 💯#NothingLikeOranje #WorldCup pic.twitter.com/h1hEOwfvHt

— OnsOranje (@OnsOranje) November 21, 2022

На вратата на "оранжевите" застава Андриес Ноперт, който прави дебют за националния отбор. Стражът на Хееренвеен бе повикан в състава за първи път през септември, но днес ще изиграе първия си мач за Нидерландия. Ван Гаал продължава да разчита на тройка в центъра на защитата, като днес там ще са Ван Дайк, Де Лихт и Нейтън Аке.

🚌 #SENNED, 𝘩𝘦𝘳𝘦 𝘸𝘦 𝘤𝘰𝘮𝘦! 🔜🏟#NothingLikeOranje #WorldCup pic.twitter.com/VYdNgn9JZ2

— OnsOranje (@OnsOranje) November 21, 2022

СЕНЕГАЛ - НИДЕРЛАНДИЯ

СЕНЕГАЛ: Е. Менди, Сабали, Кулибали, Диало, Н. Менди, Куяте, Гей, Сисе, Диата, Сар, Диа
НИДЕРЛАНДИЯ: Ноперт, Дъмфрис, Блинд, Де Лихт, Ван Дайк, Аке, Де Йонг, Бергхаус, Гакпо, Бергвайн, Янсен