Отборите на САЩ и Уелс се изправят един срещу друг в първи мач от група В на Световното първенство в Катар. В другия мач от групата по-рано днес Англия разби Иран с 6:2.

След седем поредни участия на световно американците пропуснаха Мондила преди четири години и сега са амбицирани да покажат на какво са способни. Тимът обаче не беше убедителен в квалификациите и се представи по-зле от основните си конкуренти Канада и Мексико.

Уелс участва на първо световно първенство от 1958 г. Това се очаква да е краят на едно "златно" поколение на страната, водено от Гарет Бейл. Тимът на Роб Пейдж загуби четири от последните си пет мача. Те обаче бяха в Лигата на нациите срещу сериозни съперници, като Нидерландия и Белгия. Наставникът няма да може да разчита на халфа Джо Алън, който е с контузия от септември. Другият важен халф - Аарън Рамзи, е на разположение на Пейдж.

🇺🇸🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 | STARTING XI

HANES! CWPAN Y BYD! #ArBenYByd | #FIFAWorldCup | #TogetherStronger pic.twitter.com/IGtOt7HJsL

— Wales 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 (@Cymru) November 21, 2022

19-годишният Юнус Муса ще стане най-младият играч на САЩ на световно първенство. Той започва като титуляр, а Джовани Рейна от Борусия (Дортмунд) е оставен на резервната скамейка. Сред титулярите е Уестън Маккени, който беше под въпрос за мача, както и синът на Джорд Уеа - Тим. В тима на Уелс няма големи изненади, като Гарет Бейл и Аарън Рамзи са титуляри, а в стартовата единайсеторка има четирима играчи на Фулъм.

САЩ - УЕЛС

САЩ: Търнър, Дест, Зимерман, Рийм, Робинсън, Адамс, Муса, Маккени, Пулишич, Уеа, Сарджънт
УЕЛС: Хенеси, Уилямс, Дейвис, Мехам, Ампаду, Родон, Уилсън, Рамзи, Бейл, Робъртс, Джеймс

Снимки: Imago