Очаквано мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг разкритикува играчите си след изненадващото поражение с 2:4 от Кадис в контрола. “Червените дяволи” отстъпиха като гости на стадиона на испанския клуб, като още в първия четвърт час допуснаха два гола. После те изравниха, но последваха нови две попадения за Кадис.

“Пределно ясно е, че през първите 15 минути все още спяхме”, коментира нидерландският специалист пред клубния канал на Юнайтед.

Manchester United lost to Cadiz in a friendly 😳 pic.twitter.com/0FgV7TTqcN

— GOAL Asia (@GOALasia) December 8, 2022

“Иначе се бяхме подготвили за този съперник и знаехме, че той е опасен при придвижването си. Това се видя при втория гол. Не може да допускаме да ни вкарват по този начин. Видя се, че когато правиш малки грешки, това води до огромни последствия, заради което губим срещата. Ето това се стана. Такова нещо за в бъдеще не може да се случва”, съжалява Тен Хаг.

“Особено в халфовата линия ни надбягаха и това е неприемливо. При първия гол пък организацията ни в защита беше лоша. След това постепенно се върнахме в мача. Дадоха ни една дузпа, а после трябваше да получим още една чиста такава”, коментира наставникът.

На почивката Тен Хаг смени целия стартов състав, като шанс получиха някои от младите футболисти. “С тях дойде и енергията, защото тичаха и се бореха, макар невинаги да действаха правилно и да допускаха грешки. Но те просто не са свикнали да играят на такова високо ниво. Но за тях това беше добър урок”, добави Тен Хаг.

В събота Манчестър Юнайтед ще срещне и Бетис в проверка, след което ще се завърне на Острова. Следващият мач на тима на домашна сцена е на 21 декември срещу Бърнли за Купата на лигата.