Франция продължава защитата на световната си титла с двубой срещу приятната изненада на Мондиал 2022 Мароко. „Петлите“ са само на крачка от това да играят на финал на световно първенство за втори пореден път, а голямата цел е да станат едва третият отбор след Италия и Бразилия, който успява да защити титлата си. След като Мароко влезе в историята като първия африкански отбор, който стига до полуфинал на световно първенство, сега „атласките лъвове“ ще опитат с помощта на шумната подкрепа на своите фенове да стигнат до големия финал. Там вече чака отборът на Аржентина, който вчера победи Хърватия в другия полуфинал.

Адриен Рабио и Дайо Упамекано, които отсъстваха от вчерашната тренировка, тъй като бяха болни, пропускат полуфинала, като вместо тях стартират съответно Юсуф Фофана и Ибрахима Конате.  Халфът на Ювентус дори не присъства на стадиона, докато централният бранител все пак е на пейката. Останалите избраници на Дидие Дешан са същите, които започнаха и при победата над Англия в 1/4-финалите. Това означава, че Чуамени, който също пропусна едно занимание заради болка в прасеца, е готов да излезе като титуляр. Дембеле, Жиру и Мбапе отново оформят нападателното трио. 

𝙀𝙣 𝙥𝙡𝙖𝙘𝙚 👕👌
Le vestiaire des Bleus est prêt pour cette 𝗱𝗲𝗺𝗶-𝗳𝗶𝗻𝗮𝗹𝗲 de Coupe du Monde 🏆

🇫🇷🇲🇦 | #FRAMAR | #FiersdetreBleus pic.twitter.com/zVwH5corfI

— Equipe de France ⭐⭐ (@equipedefrance) December 14, 2022

Уалид Реграги променя схемата на игра и Мароко тази вече излиза във формация с цели петима бранители в моментите, в които ще се защитава. Добрите новини за африканския отбор са, че Наиф Агер и Нусаир Мазрауи са възстановени от своите контузии и започват като титуляри. Атият Алах и Амала сядат на пейката. 

Франция: Лорис, Кунде, Варан, Конате, Т. Ернандес, Гризман, Чуамени, Фофана, Дембеле, Жиру, Мбапе

Мароко: Буну, Хакими, Ел Ямик, Агер, Саис, Мазрауи, Амрабат, Унахи, Зиеш, Ел-Несири, Буфал

Снимки: Gettyimages