Цяла една епоха си отива в аржентинския футбол след като Лионел Меси потвърди, че финалът срещу Франция в неделя ще бъде неговият последен мач на Световно първенство. Звездата на “гаучосите” ще се опита да излезе с гръм и трясък от националния футбол, като сбъдне “красивата” цел пред своя отбор, както той я нарича.

След категорично спечеленият полуфинал срещу Хърватия с 3:0 35-годишният футболист на ”Албиселесте” сподели, че финалът на Мондиал 2022 е най-добрият начин да спре с националния отбор.

Пред “TyC Sports” нападателят каза: „Много съм щастлив, че успях да постигна това. Завършвам кариерата си на Световни първенства, като играя последния си мач на финал. Всичко, което преживях на това Световно първенство, е нещо много вълнуващо.“

За Меси това ще бъде втори финал след злополучния в Бразилия на Мондиал 2014, когато южноамериканците отстъпиха с 0:1 срещу Германия след драма с продължения. Той се надява, че този път с неговите съотборници ще стигнат до отличието в турнира.

„Важното е да успеем да постигнем общата цел, която е най-красивата от всички. Ние сме на една крачка, след като се борихме много и ще се опитаме да дадем най-доброто от себе си“, сподели още Меси.

Снимки: Gettyimages