Излязоха стартовите състави на Аржентина и Франция за финала на Световното първенство в Катар, който стартира от 17:00 часа на стадион "Лусаил". 

Голямата новина в състава на "албислесте" е, че Анхел ди Мария започва като титуляр за сметка на Леандро Паредес. Това налага и промяна в схемата, като за финала Лионел Скалони се завръща към формация с четирима бранители. Лионел Меси и Хулиан Алварес са двамата нападатели на Аржентина.  Първоначално името на Маркос  Акуня бе обявено като част от 11-те, но впоследствие той бе заменен от Николас Таляфико. Според информациите в Аржентина левият бек на Севиля е изпитал някакъв физически дискомфорт. 

#Qatar2022

⚽ 26 jugadores pero alentamos más de 47 millones. ¡Hoy jugamos todos! 💪#VamosArgentina 🇦🇷 pic.twitter.com/OJ1s6VzJW1

— Selección Argentina 🇦🇷 (@Argentina) December 18, 2022

Адриен Рабио и Дайо Упамекано се завръщат в стартовия състав на Франция за финала. Двамата пропуснаха полуфиналния сблъсък с Мароко, тъй като бяха болни. Рафаел Варан имаше подобни проблеми в предишните дни, но е готов да започне. Оливие Жиру, за когото имаше известни съмнения, че може да стартира, тъй като е изпитвал болки в дясното коляно, също е титуляр. Няма изненади в останалата част от състава на Дидие Дешан.

Vestiaire prêt à accueillir les Bleus pour la 𝗴𝗿𝗮𝗻𝗱𝗲 𝗳𝗶𝗻𝗮𝗹𝗲 🔥#ARGFRA | #FiersdetreBleus pic.twitter.com/C2sltEWQMY

— Equipe de France ⭐⭐ (@equipedefrance) December 18, 2022

Франция: Лорис, Кунде, Варан, Упамекано, Т. Ернандес, Гризман, Чуамени, Рабио, Дембеле, Жиру, Мбапе

Аржентина: Мартинес, Молина, Ромеро, Отаменди, Таляфико, Ди Мария, Де Паул, Фернандес, Мак Алистър, Меси, Алварес