След като страстите около Световното първенство утихнаха, е време отново да насочим поглед към английския футбол, където без никакво време за губене вече се подновиха битките в турнира за Карабао Къп. Днес своя мач от 1/8-финалите ще изиграе и първия от грандовете - Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" приемат Бърнли на "Олд Трафорд" в мач, който на пръв път изглежда лесен, но дали ще е такъв, тепърва предстои да видим.

Мениджърът на домакините Ерик тен Хаг все още не може да разчита на немалко играчи, които играха на Световното и получиха кратка почивка, преди да се завърнат в клуба. Така той залага днес на малко по-нетрадиционен състав с Антони Марсиал на върха на атаката и Алехандро Гарначо, Бруно Фернандеш и Маркъс Рашфорд зад гърба му. Кристиан Ериксен и Каземиро найзвероятно ще си партнират в средата на терена, а Скот Мактоминей се очаква да действа в центъра на отбраната с Виктор Линдельоф, докато Тайрел Маласия и Аарън Уан-Бисака ще бъдат двамата бекове.

📣 Team news is in!

The boss names 5️⃣ of our returning #WorldCup stars in his starting XI 👊#MUFC || #CarabaoCup

— Manchester United (@ManUtd) December 21, 2022

За Бърнли мениджърът Венсан Компани е решил атаката да води Ашли Барнс, който ще има подкрепата на Йохан Гудмундсон, Джошуа Браунхил и Бенсън Мануел. Джак Корк и Джошуа Кълън пък ще си партнират в средата на терена.

Your Clarets team to take on Manchester United tonight 👊 #ClassicFootballShirts | #MUNBUR | #CarabaoCup pic.twitter.com/ANkMo4ymmu

— Burnley FC (@BurnleyOfficial) December 21, 2022