Манчестър Сити приема Ливърпул на "Етихад Стейдиъм" в голямото дерби от 1/8-финалите на "Карабао Къп". Това е третият сблъсък между двата отбора от началото на сезона. "Червените" надвиха тима на Пеп Гуардиола в спора за "Къмюнити шийлд" с 3:1, а след това ликуваха на "Анфийлд" в 11-ия кръг на Премиър лийг след успех с 1:0. Ливърпул е настоящият носител на трофея. Мърсисайдци и Манчестър Сити са единствените два отбора, които стигаха до отличието през последните пет години.

В миналия кръг шампионите елиминираха Челси, докато Ливърпул имаше нужда от дузпи, за да се справи с Дарби Каунти. Вече са ясни седем от осемте четвъртфиналисти. Жребият за следващата фаза ще се изтегли след края на двубоя на "Етихад". 

Гуардиола и Клоп залагат на състави, в които събират част от звездите си плюс млади играчи, които получават шанс за изява. Кевин де Бройне и Ерлинг Холанд са титуляри за домакините, а Ортега стартира на вратата. Рико Уилямс и Коул Палмър, които са играчи от школата на Сити, също започват. Стоунс, Кансело, Грийлиш, Силва и Фоудън са на пейката за началото.

🔵 𝗧𝗘𝗔𝗠 𝗡𝗘𝗪𝗦 🔵

XI | Ortega Moreno, Lewis, Akanji, Laporte, Ake, Rodrigo, De Bruyne, Gundogan (C), Mahrez, Haaland, Palmer

SUBS | Carson, Walker, Stones, Cancelo, Grealish, Gomez, Bernardo, Foden, Robertson#ManCity | @HaysWorldwide pic.twitter.com/fbU1Uc5FLu

— Manchester City (@ManCity) December 22, 2022

Мохамед Салах и Дарвин Нунес пък излизат от първата минута за Ливърпул. Тиаго Алкантара и Джеймс Милнър, който започва като десет бек, също са титуляри. 18-годишният Стефан Бейчетич е част от халфовата линия на мърсисайдци.

Team news is in! 📋🔴

Here's how we line up to take on Manchester City tonight 👊 #MCILIV

— Liverpool FC (@LFC) December 22, 2022

Манчестър Сити: Ортега, Люис, Аканжи, Лапорт, Аке, Родриго, Де Бройне, Гюндоган, Марез, Холанд, Палмър

Ливърпул: Келъхър, Милнър, Гомес, Матип, Робъртсън, Байчетич, Тиаго, Елиът, Карвальо, Салах, Нунес

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!