Тотнъм стигна до точка при гостуването на Брентфорд, което завърши 2:2. Отборът на Антонио Конте игра силно в последната част на двубоя, с което успя да компенсира изоставане от два гола.

Виталий Янелт откри резултата в 15-ата минута, а Айвън Тони удвои аванса на домакините в 54-ата минута. Хари Кейн върна "шпорите" в мача, а Пиер-Емил Хьойберг изравни, като двете попадения паднаха в рамките на шест минути. Малко преди края удар на Кейн срещна гредата.

След този резултат Тотнъм остава на четвърто място, но вече е изиграл два мача повече от преследващите го Манчестър Юнайтед и Ливърпул. Брентфорд е девети с актив от 20 точки.

Срещата започна при не особено високо темпо при нетипично време за сезона и обедно лондонско слънце. Домакините имаха превес по отношение притежанието на топката и опитваха да притесняват дебютанта на "шпорите" Фрейзър Фростър с висока преса.

В 15-ата минута "пчеличките" поведоха след неубедителни изяви на цялата защита на Тотнъм. Мбеумо проби и центрира към Йенсен, чийто удар бе отразен от Фортсър, но топката се озова на крака на Янелт, който бе пред опразнената врата и откри резултата. Малко по-късно вратарят отново трябваше да се намесва след ъглов удар. Отбраната на гостите не изглеждаше сигурна, но успя да изчисти топката след разбъркване.

🐝 Janelt 15'
🐝 Toney 54'
⚪️ Kane 65'
⚪️ Hojbjerg 71'

Brentford and Tottenham ensure the Premier League returns in style 🔥#BrentfordFC | #THFC | #BRETOT pic.twitter.com/EhJT996fxB

— The Athletic | Football (@TheAthleticFC) December 26, 2022

В играта на тима на Антонио Конте нямаше ритъм, а идеите в атака бяха рядкост. В 25-ата минута Тотнъм стигна до първия точен удар към Рая. Изстрелът на Сон обаче въобще не затрудни стража, тъй като бе много слаб. Секунди по-късно Кулушевски стреля от малък ъгъл, но стреля право в ръцете на Рая.

Брентфорд определено изглеждаше по-опасно в предни позиции и в 34-ата минута се откри възможност през Йоргенсен. Неговият удар от сравнително малък ъгъл бе отразен отлично от Форстър. Малко преди почивката Айвън Тони прати топката в мрежата, но попадението бе отменено поради засада. До ситуацията се стигна, след като Бусума загуби топката в полето на съперника.

54'—Brentford 2-0 Tottenham

The Premier League is back 😅 pic.twitter.com/ukS1mNkJya

— B/R Football (@brfootball) December 26, 2022

В началото на втората част "шпорите" имаха претенции за дузпа след падане на Кейн в наказателното поле. Съдията не посочи бялата точка, а случилото се бе разгледано и от ВАР. Болката за Тотнъм стана още по-голяма секунди по-късно, тъй като Тони удвои аванса на домакините. При опит за изчистване на Дайър той прати топката в другата посока и се стигна до ъглов удар. При него Тони бе оставен непокрит и засече топката към мрежата.

Изглеждаше, че мачът се изплъзва от отбора на Конте, но Хари Кейн върна надеждите на тима в 65-ата минута. Капитанът на Англия се разписа след великолепен удар с глава, възползвайки се от центриране на Перишич. Мбуемо вързо можеше да върне аванса от два гола на Брентфорд, но стреля над вратата. Този пропуск бързо бе наказан и в 71-ата минута Тотнъм изравни. Отлична комбинация и завършващ удар на Хьойебрг направи резултата 2:2.

10 - Harry Kane has now scored more Premier League goals on Boxing Day than any other player in the competition's history (10), scoring in all seven of his appearances on this day. Clockwork. pic.twitter.com/Kvnqwa1vpj

— OptaJoe (@OptaJoe) December 26, 2022

От средата на втората част "шпорите" се активизираха, а след втория си гол започнаха да доминират и натиснаха. Страхотен удар от воле на Давинсон Санчес бе отразен от Рая, а в 84-ата минута Тотнъм можеше да стигне до пълен обрат. След центриране на Перишич Кейн изпревари вратаря и с глава насочи топката, а тя се удари в гредата. Отговорът на домакините бе добра ситуация, която се откри пред Тони, но до гол не се стигна. В самия край Тотнъм притисна съперника, но стигна само до един удар на Сон, отразен от Давид Рая.

БРЕНТФОРД - ТОТНЪМ 2:2
1:0 - Янелт (15)
2:0 - Тони (54)
2:1 - Кейн (65)
2:2 - Хьойберг (71)

Снимки: Imago