Нотингам Форест посреща Челси в първия ден от новата година и ще се опита да се измъкне от зоната на изпадащите в Премиър лийг. Отборът на Стив Купър разчита основно на домакинствата си, като в тях събра 11 от 13-те си точки до момента. Челси беше в серия от три поредни загуби във всички турнири, преди да се наложи с 2:0 над Борнемут. Лондончани се намират на 9-а позиция, но имат мач по-малко и не са далеч от топ 6.

За последно двата тима се срещнаха в турнира за ФА Къп през 2020 година, когато Челси спечели с 2:0. Нотингам няма победа над този съперник от 1997 година.

Форест е без Джеси Лингард, който се контузи при загубата с 0:3 от Манчестър Юнайтед. На вратата се завръща Дийн Хендерсън, а по левия фланг на атаката започва Морган Гибс-Уайт. Другите двама нападатели на "червените" са Тайуо Ауоний и Бренан Джонсън. В средата на терена ще се разчита на Орел Мангала, Ремо Фройлер и Райън Йейтс. 

2️⃣ changes for The Reds
🧤 Henderson starts in goal
💫 Gibbs-White returns

Our side to face @ChelseaFC! 👊 pic.twitter.com/Ixn6gPO4gD

— Nottingham Forest FC (@NFFC) January 1, 2023

Челси излиза на "Сити Граунд" със същите трима футболисти в предни позиции, които стартираха и срещу Борнемут - Рахийм Стърлинг, Кай Хавертц и Кристиан Пулишич. В халфовата линия Греъм Потър отново залага на Жоржиньо, Денис Закария и Мейсън Маунт, а единствената промяна е в дясната зона на защитата, където Сесар Аспиликуета заменя получилия травма Рийс Джеймс. 

Your Chelsea side today! 🔵@ParimatchGlobal | #NotChe pic.twitter.com/TSYBM5Mkz0

— Chelsea FC (@ChelseaFC) January 1, 2023