Новият треньор на Кристиано Роналдо в Ал Насър Руди Гарсия рискува да се скара с португалската суперзвезда, след като се пошегува, че първо е искал да подпише с Лионел Меси.

Френският специалист бе попитан от журналистите за пристигането на Роналдо в Саудитска Арабия с грандиозна сделка на стойност 175 млн. паунда годишно.

Той отговори: "Първо се опитах да взема Меси", след което се разсмя.

Al Nassr coach, Rudi Garcia, asked about Ronaldo before the official announcement: "I wanted to bring Messi from Doha."

pic.twitter.com/btfZMDwonG

— The Football Index 🎙 ⚽ (@TheFootballInd) December 31, 2022

Португалецът бе представен в петък, държейки жълто-синята фланелка на Ал Насър с характерния за него №7 на гърба.

Френският треньор Гарсия, който преди това е работил в Рома, Марсилия и Лион, пое ръководството на Ал Насър през юни.

Той настоя, че "великите играчи се управляват най-лесно" преди пристигането на Роналдо, въпреки че играчът имаше немалки търкания с Ерик Тен Хаг в Юнайтед и с треньора на Португалия Фернандо Сантош по време на световното първенство.

Гарсия заяви пред “Ас”: "Мисля, че всеки треньор би се радвал да тренира голяма звезда като Кристиано и още през ноември 2021 г. бях много близо до това да отида в Юнайтед".

"Винаги съм смятал, че великите играчи са най-лесни за управление, защото са много интелигентни, проверих това с Франческо Тоти в Рома", продължи французинът.

Междувременно феновете на Ал Насър изразиха вълнението си от предстоящото пристигане на Роналдо, като си взеха негови фланелки с реплики и скандираха името му по трибуните.