Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти е оптимист, че на тима му предстои да запише поредна силна кампания. През миналия сезон тимът спечели Шампионската лига, суперкупата на УЕФА, титлата на Испания и суперкупата на Испания.

“Не знам какво ще се случи през 2023-та година, защото не съм оракул. Но имам усещането и вярвам, че ни очаква нещо хубаво. Няма да е зле, ако новата година е също толкова успешна като 2022-ра”, заяви италианецът в навечерието на първия мач за тима за годината.

“Не искам да мисля, че 2022-ра не може да бъде повторена. Може, а и даже може да се превърне в още по-силна, защото колебанията пред настоящия ни отбор са по-малко в сравнение с тези от януари 2022-ра”, продължи Анчелоти.

Във вторник вечер Реал стартира участието си в турнира за Купата на Испания с гостуване на четвъртодивизионния Касереньо в мач от третия кръг. Победителят ще бъде определен само в един мач. За тази среща Анчелоти взе решение да се откаже от куп основни играчи, но гарантира, че отборът няма да подцени противника, защото се стреми да спечели купата. Извън групата останаха Бензема, Куртоа, Карвахал, Кроос, Модрич, Алаба, Менди, Винисиус Жуниор и др. Реал не е вдигал купата на Краля от девет сезона насам.

📋✅ ¡Nuestros convocados para el partido @CPCacerenoSAD!#CopaDelRey pic.twitter.com/hqhJ6Aj15i

— Real Madrid C.F. (@realmadrid) January 2, 2023

„Този турнир не е най-важното състезание за нас, за разлика от Шампионската лига. Но трябва да уважаваме всички турнири и да се опитваме да ги спечелим. Ето защо ще се опитаме да го направим. Трябва да сме готови. Самата ни класа обаче няма да е достатъчна във вторник, а ще е необходимо да сме умни и да се борим”, смята специалистът.

Той обяви още, че Тибо Куртоа и Дани Карвахал, който са с леки травми, ще бъдат готови за шампионатния двубой срещу Виляреал в събота.

Снимки: Imago