Саутхамптън финализира трансфера на Мислав Оршич. Офанзивният халф идва от Динамо (Загреб) срещу сумата от 6 млн. евро. Договорът на хърватския национал със “светците” е за 2,5 години. 

Оршич прекара три сезона в Южна Корея и Китай, преди през 2018 години да премине в Динамо и да се превърне в една от водещите фигури в състава на “модрите”. Той вкара хеттрик срещу Аталанта в дебюта си в Шампионската лига през сезон 2018/19, а през 2021-а влезе в историята на Динамо с хеттрик срещу Тотнъм, помогнал за класирането на 1/4-финалите в Лига Европа. 

✍️ #SaintsFC is delighted to confirm the signing of winger Mislav Oršić from #DinamoZagreb:

— Southampton FC (@SouthamptonFC) January 6, 2023

Оршич е и футболистът с най-много голове за хърватския гранд в евротурнирите. Общо за Динамо има 118 мача и 49 попадения. 

“Радвам се, че успяхме да привлечем Мислав. Той сериозно ще подсили състава ни. Сигурен съм, че всички са се убедили в таланта му по време на Мондиал 2022”, заяви мениджърът на Саутхамптън Нейтън Джоунс. 

“За всеки футболист е сбъдната мечта да играе в Премиър лийг. Мотивиран съм да помогна на отбора да постигне целите си. Ситуацията в клуба е малко сложна, но трябва да останем единни. Трябва да работим всеки ден, за да се спасим от изпадане”, каза Оршич

🗣 "I feel really happy to be here."

Mislav Oršić shares his thoughts upon joining #SaintsFC:

— Southampton FC (@SouthamptonFC) January 6, 2023

На Световното първенство 30-годишният халф взе участие в 6 мача, като вкара 1 гол и направи 2 асистенции. 

Хърватинът е първото зимно попълнение на Саутхамптън. Тимът е на дъното в Премиъер лийг с едва 12 точки.