Кристиано Роналдо вече е регистриран като футболист на Ал-Насър и скоро ще може да дебютира в първенството на Саудитска Арабия. Журналистът Руди Галети съобщи, че португалецът е бил картотекиран още преди днешния двубой срещу Ал-Таи, спечелен с 2:0. Роналдо пропусна срещата заради наказание от престоя си в Манчестър Юнайтед. Той ще трябва да изгледа отстрани и дербито на върха с Ал-Шабаб на 14 януари, а точно седмица по-късно се очаква да се запише първи минути с екипа на новия си тим срещу Ал-Етифак. 

Картотекирането на 37-годишния ас е станало възможно, след като от Ал-Насър са се разделили с Венсан Абубакар. Клубовете в Саудитска Арабия имат право на максимум 8 чужденци в съставите си, а с идването на Роналдо тези в Ал-Насър станаха 9. Така се е стигнало до решението Абубакар да напусне. Очаква се той да подсили Манчестър Юнайтед като преотстъпен до края на сезона и на практика да заеме мястото на Кристиано на “Олд Трафорд”. 

Португалецът се появи в ложите на стадиона за снощния мач и беше приветстван от феновете. По време на втория гол на Андерсон Талиска той беше в съблекалнята и аплодиран попадението на своя нов съотборник. 

Cristiano Ronaldo's reaction to Talisca's Goal ❤️pic.twitter.com/87c3frDupI

— CristianoXtra (@CristianoXtra_) January 6, 2023

След двубоя Роналдо поговори приятелски с треньорския щаб на Ал-Таи, който е съставен от негови сънародници. 

“Радвам се, че срещнах Кристиано. Класата му на терена е вън от съмнение, но това колко любезен и приятелски настроен е, ме впечатли истински. Той е легенда на футбола”, заяви наставникът на Ал-Таи Пепа. 

Pedro (Coach of Al Tai FC):

"I feel lucky to have met Cristiano Ronaldo. His world class on the pitch is second to none, but it was his kind, friendly and fun personality that really impressed me. He is a true football legend." pic.twitter.com/tP7muOQMhT

— CristianoXtra (@CristianoXtra_) January 6, 2023

Роналдо е вдъхновение за мен и за всички останали. Тренирахме заедно само два дни, а вече научих толкова много”, сподели голмайсторът на Ал-Насър Талиска. 

“Щастлив съм, че Кристиано е в нашия отбор. Присъствието му ще е голяма мотивация за тима. Той ще ни помогне да постигнем добри резултати”, каза пък колумбийският вратар Давид Оспина.