Трикратният носител на “Златната топка” Марко ван Бастен предупреди сънародника си начело на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг, че може би не е добра идея да привлича Ваут Вегхорст. Последният е много близо до трансфер на “Олд Трафорд”, с което нидерландските играчи в тима биха станали трима.

“Ситуацията може да стане опасна за Тен Хаг, ако в отбора има много нидерландци, а нещата на вървят. Видяхте какво се случи в Барселона, където се бяха събрали петима такива футболисти (по времето на Роналд Куман - б.р.). Това може да се обърне срещу теб”, смята легендарният голмайстор на “оранжевите” в интервю за Ziggo Sport.

Все пак притесненията на Ван Бастен са свързани основно с възможностите на Вегхорст. “Имам съмнения за него. Вижте примерно Люк де Йонг, който е истински централен нападател, знаещ как да играе добре във въздуха. Не смятам обаче, че Ваут е силен в това отношение. Да, той може да бележи с глава, но това е главно заради здравата му физика в единоборствата”, добави Ван Бастен.

Вегхорст пристига от Бешикташ, където досега беше преотстъпен от Бърнли. От началото на сезона за турския клуб нападателят има 9 гола и 4 асистенции в 18 срещи.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.