Манчестър Сити гостува на Саутхамптън в четвъртфинален сблъсък от турнира Карабао Къп. "Гражданите" имат други приоритети през сезона, но Пеп Гуардиола не подценява нито една надпревара, а и разполага с достатъчно дълга скамейка, която му позволява във всеки мач да залага на силен състав. За домакините най-важното е да запазят мястото си в Премиър лийг, но ако им се отдаде възможност да елиминират Сити и да се доближат на крачка от финала в Карабао Къп, не биха я пропуснали.

Двата тима стигнаха по различен начин до полуфиналната фаза. Саутхамптън елиминира три съперника от по-ниски дивизии, а Манчестър Сити се справи последователно с актуалния носител на трофея Челси и Ливърпул. 

В последните си мачове преди днес и Саутхамптън, и Ман Сити постигнаха победи за ФА Къп. Статистиката не дава особени шансове на "светците", които имат само един успех в най-скорошните си 15 двубоя срещу тима от "Етихад". Освен това, Манчестър Сити е хегемон в Карабао Къп, като в последните 10 години вдигна трофея цели 7 пъти. 

YOU REDS 🔴⚪️

How #SaintsFC will line-up against #ManCity: pic.twitter.com/Kb75l2qV6B

— Southampton FC (@SouthamptonFC) January 11, 2023

Мениджърът на Саутхамптън Нейтън Джоунс е лишен от услугите на някои от основните си футболисти заради контузии, а други са сред резервите, за да бъдат запазени за гостуването на Евертън през уикенда. Секу Мара и Адам Армстронг ще водят атаката на домакините. По двете крила ще играят Муса Дженепо и Кайл Уокър-Питърс, а в средата на терена ще си партнират Джеймс Уорд-Праус и Ибрахима Диало. По-близо до защитата пък ще действа Ромео Лавия.

🔵 𝗧𝗘𝗔𝗠 𝗡𝗘𝗪𝗦 🔵

XI | Ortega Moreno, Cancelo, Walker, Laporte, Gomez, Phillips, Gundogan (C), Foden, Palmer, Alvarez, Grealish

SUBS | Ederson, Ake, Haaland, Rodrigo, De Bruyne, Bernardo, Akanji, Mahrez, Lewis#ManCity | @HaysWorldwide pic.twitter.com/fEfzmlDegL

— Manchester City (@ManCity) January 11, 2023

Гуардиола е оставил на пейката част от звездите си, включително Ерлинг Холанд и Кевин де Бройне. На вратата застава Щефан Ортега, четиримата в защита са Жоао Кансело, Кайл Уокър, Аймерик Лапорт и Серхио Гомес, а в средата на терена започват Калвин Филипс, младокът Коул Палмър и Илкай Гюндоган, който е с капитанската лента. Атаката водят Хулиан Алварес, Джак Грийлиш и Фил Фоудън. 

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.