Жозе Моуриньо похвали Пауло Дибала, който донесе на Рома победата с 1:0 над Дженоа на 1/8-финалите за Купата на Италия. Световният шампион с Аржентина се появи като резерва и вкара единствения гол за успеха на “вълците”. За разлика от него, Николо Дзаниоло не впечатли и дори бе освиркан от част от феновете. 

“Не съм дете, скоро ще стана на 60 години и знам, че когато дадеш всичко от себе си, няма какво повече да направиш. Съжалявам, че чух освирквания по адрес на Дзаниоло, не искам това да се случва с нито един мой играч", каза Моуриньо.

"Защитата ни осигури необходимата сигурност, а Дибала е от типа футболисти, които могат да направят по-добър всеки отбор и всеки треньор. Някои имат 4-5 такива играчи, други 11, а трети - 20. При нас не са нито 7, нито 8, но с Дибала нещата се получават по различен начин”, подчерта Специалния. 

tra zaniolo e il mister mourinho le cose non si smuoveranno mai. pic.twitter.com/FIrP21GJoi

— 🌱 ER Karsdorpino, Mi Mangio Un Panino ⵣ. (@assromax) January 12, 2023

“Благодаря на президента на португалската федерация за думите му, че съм бил единственият му избор за нов национален селекционер. Това ме прави горд, но аз оставам тук и ще продължа да работа с пълна отдаденост, както и досега”, изтъкна Моуриньо. 

“Бих се радвал отново да спечеля Купата на Италия. Печелил съм я срещу Рома, сега искам да зарадваме нашите фенове. Това е най-лошият турнир за национална купа в Европа, защото не защитава по-малките отбори. Ето, Торино победи шампиона Милан като гост и в следващия кръг отново ще трябва да гостува. Не разбирам този регламент. По-хубаво би било да играем на терените на отбори от Серия “Б” или дори третодивизионни тимове”, възнегодува Моуриньо.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago