Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити игрят при 0:0 в голямото дерби на 20-ия кръг на Премиър лийг. Двата тима са разделени от четири точки в класирането, като съответно “гражданите” са втори, а “червените дяволи” четвърти след изиграването на половината сезон. 

Мениджърът на домакините Ерик тен Хаг залага на доста по-нестандартен състав, като в центъра на отбраната ще си партнират Рафаел Варан и Люк Шоу, а на скамейката остават цели трима защитници - Хари Магуайър, Виктор Линдельоф и Лисандро Мартинес. В халфовата линия Каземиро и Кристиан Ериксен ще бъдат подкрепяни от Фред, а Бруно Фернандеш ще е част от офанзивната тройка заедно с Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал.

🔴 IN THE RED CORNER 🔴#MUFC || #MUNMCI

— Manchester United (@ManUtd) January 14, 2023

Наставникът на шампионите Джосеп Гуардиола пък прави цели осем промени в своя състав спрямо тези, които започнаха като титуляри при загубата от Саутхамптън. Жоао Кансело отново е титуляр на левия фланг на отбраната, а Мануел Аканджи и Нейтън Аке са в сърцето на защитата. В центъра на халфовата линия Бернардо Силва получава място вместо Гюндоган, а останалите двама в тази зона са Кевин Де Бройне и Родри. Атаката на Манчестър Сити пък ще е водена от Ерлинг Холанд, а по крилата ще действат Рияд Марез и Фил Фоудън.

🔴 𝘛𝘌𝘈𝘔 𝘕𝘌𝘞𝘚 🔵

XI | Ederson, Walker, Akanji, Ake, Cancelo, Rodrigo, De Bruyne (C), Bernardo, Mahrez, Foden, Haaland

SUBS | Ortega Moreno, Phillips, Gundogan, Grealish, Laporte, Alvarez, Gomez, Palmer, Lewis#ManCity | @HaysWorldwide pic.twitter.com/8IXrEcmXJf

— Manchester City (@ManCity) January 14, 2023

Ман Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Варан, Шоу, Маласия, Каземиро, Фред, Ериксен, Фернандеш, Марсиал, Рашфорд

Ман Сити: Едерсон, Уокър, Аканджи, Аке, Кансело, Родри, Де Бройне, Бернардо Силва, Холанд, Фодън

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago