Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола очаквано изрази недоволството си от изравнителния гол на Манчестър Юнайтед в дербито между двата отбора, завършило с обрат и победа за "червените дяволи". Бруно Фернандеш направи 1:1 в 78-ата минута, след като преди това Маркъс Рашфорд, който бе в положение на засада, атакува топката, но не игра с нея. Първоначално страничният рефер вдигна правилно флага си, но след това главният съдия Стюарт Атуел зачете попадението. Гуардиола заяви, че знае, че на „Олд Трафорд“ е трудно съдиите да взимат правилните решения. Испанецът обаче сподели мнението, че неговият отбор е изиграл фантастичен мач.

„Мачът бе наистина добър. Ние играхме добре, но те бяха невероятни в преходите между различните фази. Наказаха ни точно с това. Поздравления за Юнайтед! Аз обаче съм горд, че дойдохме тук и играхме по този начин, с такъв характер. Направихме фантастичен мач. Не ми пука дали ще спечелим „Карабао Къп“ или Премиър лийг, след като се представяме по този начин. Така е от много, много години. Има много точки, за които да се играе. Ще се опитаме.

Изравнителният гол? Рашфорд бе в засада, не Бруно Фернандеш, и с действията си разсейваше нашия вратар и защитниците ни. Това е положението. Знаехме къде играем. Трудно е за реферите на тези стадиони.

Можем да се подобрим в предни позиции. Нашите офанзивни играчи не бяха толкова решителни. Съперникът тичаше здраво и ни наказа на контраатаки. Нищо не се е случило. Знам как трябва да реагираме. Завършихме пред тях пет или шест години поред“, заяви Гуардиола след дербито.

Yes, Rashford was shielding the ball after coming from an offside position.

The laws clearly state that the goal should not have stood pic.twitter.com/gWUWR35mgc

— Has the Referee or VAR made a poor decision? (@PoorEPLreferees) January 14, 2023

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.