Отборите на Интер и Верона  играят при резултат 1:0 на “Сан Сиро” в мач от 18-тия кръг на Серия “A”. Лаутаро Мартинес откри резултата още в 3-та минута. 

Интер допусна неприятно изравняване в самия край на гостуването си в Монца, а през седмицата се наложи трудно над втородивизионния Парма с 2:1 за Купата на Италия. Днес Симоне Индзаги отново не изневерява на любимата си схема 3-5-2, като единствената промяна в сравнение с предишния кръг е стартирането на Роберто Галярдини като титуляр за сметка на Николо Барела. В момента “нерадзурите” са на 4-та позиция в класирането, като в последните си четири мача има 3 успеха.

Gli 1️⃣1️⃣ per #InterVerona
Powered by @play_eFootball #ForzaInter pic.twitter.com/Z4uAciAP74

— Inter (@Inter) January 14, 2023

Верона е на 18-то място в класирането с едва 9 пункта. Тимът успя да прекъсне кошмарната си серия от 11 поредни мача без успех и спечели в предния кръг с 2:0 над Кремонезе. Треньорът на веронци Марко Дзафарони ще разчита на здрава игра в защита и контри от страна на атакуващите си футболисти Калон, Лазович и Джурич.

Още в 3-та минута Интер откри резултата. Хубава атака на "нерадзурите" доведе до блокиран изстрел на Галярдини, топката попадна в Лаутаро Мартинес и той даде ранен аванс на домакините с хубав удар с левия крак - 1:0 за Интер. Десетина минути по-късно Димарко центрира на главата на Лаутаро, аржентинецът отправи удар, но Монтипо спаси. В следващата атака пък Дойг от състава на Верона имаше добър шанс, но ударът му бе блокиран.

Subito il 🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂#ForzaInter #InterVerona pic.twitter.com/9fxPNBUAAS

— Inter (@Inter) January 14, 2023

ИНТЕР - ВЕРОНА 1:0 

1:0 - Лаутаро (3)

ИНТЕР: Онана; Шкриняр, Ачерби, Бастони; Дармиан, Галярдини, Чалханоолу, Мхитарян, Димарко; Джеко, Лаутаро 

ВЕРОНА: Монтипо; Давидович, Хиен, Чечерини; Депаоли, Илич, Тамезе, Дойг; Калон, Лазович; Джурич

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.