Нюкасъл не отстъпва в битката за топ 4. “Свраките” спечелиха с 1:0 домакинството си на Фулъм. Успехът дойде след гол на влезлия като резерва Александър Исак минута преди края на редовното време. В 69-ата минута Александър Митрович пропусна дузпа. Сръбският нападател прати топката в мрежата от бялата точка, но при изпълнение се подхлъзна и докосна топката с левия крак преди да отправи удар с десния.

Победата изкачи тима на Еди Хау на трето място, но те имат равен брой точки с четвъртия Манчестър Юнайтед и са изиграли мач повече.

YOU MAGS! 🔥 pic.twitter.com/zbIg8BnteE

— Newcastle United FC (@NUFC) January 15, 2023

“Свраките” имаха предимство през първото полувреме, но не успяваше да създаде много в предни позиции. Бруно Гимараеш напусна терена на почивката с контузия и след неговото напускане домакините имаха проблеми. Фабиан Шер удари греда от фал, но Фулъм създаваше сериозни проблеми на домакините.

Лондончани получиха великолепен шанс да поведат, след като бе отсъдена дузпа в тяхна полза. Митрович обаче се подхлъзна и ударът му в мрежата не бе зачетен. Малко след тази ситуация на терена се появи рекордната покупка на Нюкасъл Исак. Шведският национал игра за първи път в първенството от септември, тъй като бе с контузия в бедрото. Минута преди края Калъм Уилсън намери Исак пред опразнената врата и той донесе поредните три точки на Нюкасъл.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago