Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг започва да печели все повече и повече симпатии на привърженици на “червените дяволи”, след като за само няколкото месеца на “Олд Трафорд” успя да накара тима да играе красиво и успешно. В тази връзка британските медии припомниха любопитна история с негово участие от далечната вече 1984-та година. Тогава Тен Хаг е само на 13 години и гостува в нидерландско телевизионно шоу заедно с Йохан Кройф. По това време великият бивш футболист кара последните месеци от кариерата си.

Настоящият мениджър на Юнайтед е в компанията и на други деца - всички от школата на Твенте, като те задават въпроси на Кройф. Тен Хаг обаче не само пита, но не се срамува и да дава съвети на легендата.

“С младите играчи трябва да сте внимателни да не им крещите много, защото това може да ги пречупи” - обръща се Тен Хаг към Кройф в момент, в който тема на разговора е начините за мотивация.

Best thing you’ll see all day…

A 13 year old Erik Ten Hag telling Johan Cruyff how a trainer should communicate with his players.

See thread for translation. pic.twitter.com/s8SVclUwcw

— Numero Bruno ™ 🇾🇪 🔰 (@RuudAzz) January 15, 2023

“(Младоците могат да си помислят - б.р.) Ах, футболът не е за мен, отказвам се. Когато обаче става дума за по-високо ниво - например в мъжкия тим на Аякс или Твенте, няма такова значение. Там треньорът може да бъде по-строг, защото тези играчи тренират по-често през седмицата и ако продължават да допускат една и съща грешка постоянно, то мисля, че тогава е редно наставникът да говори така”, обосновава се тийнейджърът с червената тениска.

Крой видимо е впечатлен от мисълта на младия Тен Хаг и го пита следното: “Значи ти смяташ, че има разлика между професионалния футбол и този в детско-юношеските школи?”

“Да”, отговаря Тен Хаг.

По-късно настоящият мениджър на Манчестър Юн признава, че във въпросното предаване всичките деца са имали право да зададат общо десет въпрос на Кройф, но само той е задал седем от тях.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.