Милиардерът сър Джим Ратклиф, който е известен като най-богатият британец, е първият кандидат за акциите на Манчестър Юнайтед, който официално обяви намерението си да закупи клуба. Това се случи, след като днес говорителят на химическият гигант Ineos, който е собственост на Рактлиф, обяви пред "Таймс“, че компанията официално е регистрирала интереса си и вече е част от целия процес по избиране на нов собственик.

Семейство Глейзър, което притежава Манчестър Юнайтед в последните 17 години, анонсира през ноември решението си да продаде клуба. В началото на февруари всички кандидати трябва да представят своите оферти. Твърди се, че сегашните собственици искат над 5 милиарда паунда за 20-кратния шампиона на Англия.

70-годишният Ратклиф е фен на Манчестър Юнайтед от дете и не за първи път проявява интерес да купи клуба. Той бе и един от кандидатите за Челси, но не успя да спечели наддаването с Тод Боели, който в крайна сметка закупи лондонския гранд. Неговата оферта тогава е била в размер на 4.25 милиарда паунда, твърди „Скай спортс“.

Ineos вече притежава два футболни клуба – френският Ница и швейцарският Лозана-Спорт.

🔺 EXCLUSIVE: Ineos have entered the bidding process to buy Manchester United. Sir Jim Ratcliffe, one of Britain’s richest men, has confirmed that he is officially in the running to buy the club from the Glazers https://t.co/6DN6BhivL6

— Times Sport (@TimesSport) January 17, 2023

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago