Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола призна, че отборът му не може да си позволи да губи повече точки, ако иска да има шанс да настигне лидера в Премиър лийг Арсенал. В момента преднината на лондончани е от осем пункта, а утре за „гражданите“ предстои труден сблъсък с отбора на Тотнъм, който спечели последните два мача срещу Ман Сити.

„По-добре е да водиш с осем точки в битката за титлата, отколкото да изоставаш с толкова. Можеш да губиш точки и все още да си на върха. Когато изоставаш с осем точки, не можеш да си позволиш да губиш повече. Не можем да мислим за друго освен за победа в следващия мач. Ако Арсенал води с осем точки, това е защото са стабилни, добри във всички зони и заслужават да бъдат там. Дали съм спокоен? Никога не съм спокоен. Дори когато имаме осем точки преднина. Преди мач, по време на мач, никога.

Тотнъм винаги е бил труден съперник през всички тези години. Това е така заради качеството на отбора. Този сезон не прави изключение.

Кевин де Бройне днес се завърна на тренировъчното игрище, така че е на разположение (б.ред. - плеймейкърът пропусна вчерашното занимание на шампионите). Джон Стоунс и Рубен Диаш участваха в последните две тренировки, така че също са на линия“, заяви Гуардиола на днешната си пресконференция.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago