Тази вечер Ювентус приема Монца в мач от 1/8-финалите за Купата на Италия. Срещата е особено важна за домакините по няколко причини. Първата е, че тя идва веднага след тежкото поражение от Наполи (1:5) и отборът трябва да покаже, че е преодолял този шок. Освен това този турнир е най-големият шанс "старата госпожа" да вземе трофей този сезон. И не на последно място торинци имат да си отмъщават на този съперник, който му нанесе една от общо трите загуби в Серия "А" до момента.

Треньорът на Юве Масимилиано Алегри е направил доста промени в стартовата си единайсеторка. Той залага на Мойс Кийн и Матиас Суле в предни позиции. Самуел Айлинг-Джуниър и Уестън Маккени ще бъдат на двете крила, а Фабио Мирети, Николо Фаджоли и Леандро Паредес ще действат в средата на терена.

⚪⚫ Tonight’s #JuveMonza line-up 👇#CoppaItaliaFrecciarossa pic.twitter.com/xnyQzvQsjT

— JuventusFC (@juventusfcen) January 19, 2023

В състава на гостите шанс за изява получава българският защитник Валентин Антов. Наставникът Рафаеле Паладино ще разчита още на Кристиан Гюткяер на върха на атаката и Матия Валоти зад него. В средата на терена пък ще оперират Матео Песина, Филипо Ранокия и Андреа Колпани.

ЮВЕНТУС: Перин, Данило, Гати, Ругани, Фаджоли, Паредес, Мирети, Маккени, Айлинг, Соуле, Кийн 

МОНЦА: Краньо, Марлон, Карбони, Мари, Антов, Д'Алесандро, Ранокия, Песина, Колпани, Валоти, Гюткяер

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.