Тази вечер Федералният апелативен съд на Италия взе решение да отнеме 15 точки от актива на Ювентус заради финансови нарушения, извършени от предишното ръководство на клуба. Съдът не подмина и директорите, които са отговорни за тези нарушения. 11 от бившите ръководители на "старата госпожа" също получиха тежки наказания.

Най-сериозно е наказанието на Фабио Паратичи, макар той от 2021 година да е вече в Тотнъм. Нарушенията обаче са извършени още докато той бе част от Юве, като явно има сериозни доказателства, че именно той е имал важна роля за тяхото осъществяване. Поради тази причина той е наказан да бъде извън футбола за 30 месеца.

Доста сериозно е и наказанието за бившия президент на торинци Андреа Аниели. Той е със забрана да работи във футбола в следващите 24 месеца. Същото е наказанието и за Маурицио Аривабене.

16 месеца извън футбола ще бъде Федерико Керубини, докато останалите директори Недвед, Гаримберти, Велано, Вение, Хюз, Марилунго и Ронкалио са с отнети права за срок от 8 месеца.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.