Лидерът в Премиър лийг Арсенал приема Манчестър Юнайтед, който заема четвърто място във временното класиране, в голямото дерби от 21-вия кръг на английския шампионат. Манчестър Сити постави „артилеристите“ под напрежение, след като по-рано днес очаквано победи Уулвърхамптън, с което се доближи дамо на два точки зад лондончани, макар и с два изиграни мача повече. Серията на Манчестър Юнайтед от девет поредни победи пък бе прекъсната през седмицата след равенството с Кристъл Палас и ако загубят днес, „червените дяволи“ ще изостанат на цели 11 точки от първото място. Манчестър Юнайтед обаче е единственият отбор, който през този сезон успя да победи Арсенал в Премиър лийг. Това се случи, след като през септември 20-кратният шампион на Англия надделя над „топчиите“ с 3:1 на „Олд Трафорд“. През април пък Арсенал спечели със същия резултат на „Емиратс“.

Микел Артета залага на абсолютно същия стартов състав, с който започна и в дербито с Тотнъм. Това означава, че новото попълнение Леандро Тросар е на пейката за началото. Нападателното трио на Арсенал отново е съставено от Сака, Нкетия и Мартинели. 

🔴 𝗧𝗘𝗔𝗠𝙉𝙀𝙒𝙎 ⚪️

🧱 Gabriel at the back
🪄 Odegaard in midfield
📞 Nketiah leads the line

👊 Up for the fight - together! pic.twitter.com/OjJqnWU9W9

— Arsenal (@Arsenal) January 22, 2023

Ерик тен Хаг не може да разчита на Казермиро, който пропуска двубоя заради натрупани картони. Антони Марсиал и Диого Далот не успяха да се възстановяват навреме, така че също са аут за днешния сблъсък. Скот Мактонимей влиза на мястото на бившия халф на Реал Мадрид. Това е и единствената промяна в състава на „червените дяволи“. Ваут Вегхорст за втори пореден път е на върха на атаката.

🚨 TEAM NEWS 🚨

Erik makes one change from Wednesday night, with @McTominay10 coming in for the suspended @Casemiro.#MUFC || #ARSMUN

— Manchester United (@ManUtd) January 22, 2023

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.