Интер посреща Емполи в двубой от 19-ия кръг на Серия "А" и ще се опита да затвърди добрата си форма с нови 3 точки, с които да измести градския си съперник Милан от второто място в класирането. "Нерадзурите" са в серия от 7 мача без загуба във всички турнири и спечелиха всеки от последните три, макар успехът срещу Парма за Купата на Италия да бе постигнат след продължения. 

Емполи пристига на "Джузепе Меаца" в приповдигнато настроение, след като взе 8 от възможни 12 точки в предишните си 4 мача в Серия "А". Тимът от Тоскана се намира в средата на таблицата, но на малка дистанция от зоната на изпадащите. 

Интер играе успешно срещу този съперник, като не е допускал поражение от 2006 година, когато Марко Матераци си вкара автогол в 90-ата минута за крайното 0:1. През миналия сезон грандът от Милано на два пъти победи Емполи в първенството, а освен това елиминира тосканци на осминафиналите за Купата на Италия.

Старши треньорът на Интер Симоне Индзаги не може да разчита на контузените Самир Ханданович и Марсело Брозович. Ромелу Лукаку пък е сред резервите. Атаката водят Лаутаро Мартинес и Хоакин Корея, а петимата в средата на терена са Матео Дармиан, Николо Барела, Хакан Чалханоолу, Хенрих Мхитарян и Федерико Димарко. На вратата е Андре Онана, а триото в защита оформят Милан Шкриняр, Стефан де Фрай и Алесандро Бастони.

I nostri 1️⃣1️⃣ per #InterEmpoli ⚫🔵
Powered by @play_eFootball #ForzaInter pic.twitter.com/rP59Mp6R7P

— Inter (@Inter) January 23, 2023

Емполи ще бъде без Алберто Граси, Матия Дестро и Ардиан Исмайли, които все още лекуват травми.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.