Килиан Мбапе вкара 5 гола в един мач за пръв път в кариерата си. Звездата на Пари Сен Жермен се развихри срещу аматьорския Пеи дьо Касел на 1/16-финалите за Купата на Франция. Парижани разгромиха безпомощния си противник със 7:0, а другите попадения за тима на Кристоф Галтие бяха дело на Неймар и Карлос Солер. 

За Мбапе вечерта наистина беше специална, защото преди това той никога не беше извеждал ПСЖ с капитанската лента. Нападателят оформи хеттрик само в рамките на 11 минути преди почивката, а в 79-ата минута вкара петия си гол в двубоя, с което стана първият футболист в историята на френския гранд с 5 попадения в официален двубой.

Kylian Mbappé becomes the first player in the history of PSG to score a quintuple in an official match ⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️🥇 pic.twitter.com/IyIBldYf1D

— PSG Report (@PSG_Report) January 23, 2023

Това беше първи мач за парижани след завръщането им от Рияд, където победиха с 5:4 сборния отбор на звездите в първенството на Саудитска Арабия. Галтие не взе в групата Лионел Меси, Марко Верати и Джанлуиджи Донарума, а други от останалите звезди останаха на пейката. Мбапе и Неймар обаче започнаха като титуляри, заедно със Серхио Рамос, Нуно Мендеш и Ренато Санчес. Мястото на Меси в офанзивното трио зае Юго Екитике. 

Срещата се игра в Ланс, защото Пеи дьо Касел не разполага със стадион, на който да посрещне именития си съперник. Клубът е основан едва преди 5 години и се подвизава в шестото ниво на френския футбол. През настоящия сезон момчетата на Самюел Гьоталс елиминираха три отбора в Купата на Франция, а жребият им отреди честта да се изправят срещу 14-кратния носител на трофея.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago