Реал Мадрид работи по връщането на юношата си Фран Гарсия, който играе като ляв защитник, съобщава “Кадена Сер”. В момента той е в Райо Валекано, като двата клуба държат по 50% от правата му. Тези дни се разбра, че Байер (Леверкузен) обмисля да активира откупната му клауза в размер на 10 млн. евро, което е накарало шампионите да се задействат. Според споразумението между Реал и Райо клубът от “Сантиаго Бернабеу” може да привлече Гарсия обратно, като плати 5 млн. евро на съседите си.

Още вчера Карло Анчелоти беше категоричен, че нови футболисти няма да има през януари. Идеята на “лос бланкос” е сега те да си върнат изцяло правата върху 23-годишния играч, но да го оставят в Райо Валекано под наем до лятото. След това той вече ще се присъедини към състава и ще се бори за място.

1 - Fran García has attempted more crosses from open play than any other defender in LaLiga this season with 79, completing 19% of them (15). Dagger. pic.twitter.com/t5y2Q0RqM0

— OptaJose (@OptaJose) January 24, 2023

Фран Гарсия е в школата на Реал Мадрид от 14-годишен, но така и не записа нито един мач за първия тим в Ла Лига. Първоначално той беше преотстъпен в Райо, а през 2021 година отиде там с постоянен трансфер срещу 2 млн. евро, но с условието, че правата му остават разделени. Точно това задължава “пчеличките” да информират Реал Мадрид, когато за него пристигне оферта. Освен това “лос меренгес” имат предимството да активират тази клауза за 5-те млн. евро, дори евентуалната оферта за Гарсия да е по-голяма от 10 млн.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.