Водачът в класирането Барселона гостува на съседа си Жирона в среща от 19-ия кръг на испанския шампионат. Двубоят на “Монтиливи” започва в 17:15 часа.

При победа “лос кулес” ще се отдалечат на 6 точки пред Реал Мадрид, който в неделя вечер приема третия в таблицата Реал Сосиедад.

Това е последният от трите мача наказание на Роберт Левандовски, а аут заради червен картон днес е и Феран Торес. Треньорът Чави Ернандес отново залага на Ансу Фати като централен нападател, подпомаган от Усман Дембеле и Рафиня. Педри е резерева, а позабравеният Ерик Гарсия е титуляр в центъра на защитата.

🚨 BARÇA XI 🚨#GironaBarça pic.twitter.com/lnLytkakup

— FC Barcelona (@FCBarcelona) January 28, 2023

За последно Барса гостува на Жирона преди точно три години, като тогава спечели с 2:0 след голове на Нелсон Семедо и Лионел Меси. В тази среща гостите ще играят в специалния си жълт каталунски екип.

Жирона, който е новак в Ла Лига, е в средата на класирането, но пък измъкна 1:1 срещу Реал Мадрид на “Бернабеу”. Тимът разполага с доста преотстъпените играчи. От тях днес започват взетият от Фулъм вратар Пауло Гасанига, Ян Коуто и Янхел Ерера, които са собственост на Манчестър Сити, както и нападателят Тати Кастейянос от Ню Йорк Сити, който е със същия собственик като Манчестър Сити. Капитанът Кристиан Стуани е на пейката.

ONZE! ❤️🤍#GironaBarça pic.twitter.com/99xwg5a4H2

— Girona FC (@GironaFC) January 28, 2023

Съставите: 
ЖИРОНА: Гасанига, Арнау, Бернардо, Хуанпе, Гутиерес, Рикелме, Ерера, Ромеу, Алейш, Коуто, Кастейянос
БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Араухо, Кунде, Гарсия, Алонсо, Бускетс, Де Йонг, Гави, Рафиня, Дембеле, Фати

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.