Тотнъм преодоля четвъртия кръг в турнира за Купата на Англия, след като надделя с 3:0 в гостуването си на Престън. С два гола за лондончани се отличи Хюн-Мин Сон (50’, 69’), а дебютен гол записа на сметката си и новото попълнение Арно Данжума (87’).

As far as debuts go!

Welcome to Tottenham, @Danjuma 👏 pic.twitter.com/jhzFdSnLpY

— Tottenham Hotspur (@SpursOfficial) January 28, 2023

“Шпорите” имаха изключително съществено преимущество през целия двубой, но през първата част те не успяваха да изострят атаките си. Футболистите на Антонио Конте имаха владеене на топката в над 70% от времето след края на първото полувреме, но опасните положения пред вратата на домакините липсваха.

Тотнъм все пак успя да вземе преднина в началото на втората част, когато поредният удар от сериозно разстояние на Сон Хюн-Мин този път бе безпощаден и намери мрежата зад Фреди Уудмън за 1:0.

Домакините от Престън опитаха да вдигнат оборотите, но този техен опит не бе особено дълъг. Постепенно играчите на Антонио Конте отново поставиха двубоя под свой контрол, а точка на спора бе сложена отново от Сон в 69-ата минута. Тогава кореецът успя да се възползва от великолепно движение на Иван Перишич пред себе си в наказателното поле, пое топката и се обърна отлично в наказателното поле, след което с левия крак покачи на 2:0.

“Шпорите” вкараха и трето попадение няколко минути преди края на двубоя, когато топката бе пратена на фланга към Деян Кулушевски, а той осъществи ниско успоредно центриране в пеналта, където привлеченият само преди няколко дни Арно Данжума реализира първото си попадение с екипа на Тотнъм и окончателно изпрати “шпорите” в следващия кръг на надпреварата.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago