От Испанската футболна лига напомниха, че са категорично против идеята за създаване на Суперлига. Местните колоси Реал Мадрид и Барселона са водещи участници в проекта, но в Ла Лига не вярват в добрите намерения на организаторите на турнира, който е амбициран да измести надпревари като Шампионската лига и Лига Европа.

“Суперлигата е вълкът от приказката за Червената шапчица”, написа в “Туитър” президентът на Ла Лига Хавиер Тебас.

“Предрешил се е като бабата, опитвайки се да заблуди европейския футбол. Носът и зъбите му обаче са големи. Предрешили са се и говорят за равни условия, но в действителност става дума за същия егоистичен, елитарен и воден от жаждата за пари проект. Не се връзвайте на лъжливите им истории”, добави той.

La Superliga es el lobo, que hoy se disfraza de abuelita para intentar engañar al fútbol europeo, pero SU nariz y SUS dientes son muy grandes, ¿cuatro divisiones en europa? Claro la primera para ellos, como en la reforma de 2019.¿Gobierno de los clubes? Claro solo de los grandes pic.twitter.com/y0IQmLzS6W

— Javier Tebas Medrano (@Tebasjavier) February 9, 2023

В разкритата нова версия на проекта се говори, че участниците вече ще са между 60 и 80 клуба, разделени в дивизии. От официалната информация не става ясно за колко на брой отделни нива става дума, но Тебас посочва, че това са четири дивизии.

“Четири дивизии? Разбира се, че най-горната ще е за тях, както стана и в реформата през 2019 г. Ръководното тяло да е съставено от клубовете? Най-големите от тях обаче, разбира се…”, ядова се още Тебас.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago